Σπιτική γκρανόλα
Καλέστε τώρα: 2102615284

Σπιτική γκρανόλα

Αρχική / Συνταγές / Σπιτική γκρανόλα

Υλικά 

250g ανάμεικτοι ξηροί καρποί (για παράδειγμα κάσιους, πεκάν, καρύδια, αμύγδαλα ή ό,τι έχουμε στο ντουλάπι μας) 

100g κολοκυθόσποροι (ή άλλοι σπόροι της επιλογής μας όπως ηλιόσπορος, λιναρόσπορος κοπανισμένος, σπόροι chia) 

150g νιφάδες βρώμης 

2 κουταλιές λάδι καρύδας 

3 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου 

   

Διαδικασία 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C. 

Λιώνουμε το λάδι καρύδας σε ένα μεγάλο μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί. 

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε όλα μαζί με μια πρέζα αλάτι. 

Τοποθετούμε τη γκρανόλα σε μια μεγάλη λαδόκολλα, απλώνοντας σε μια μόνο στρώση. 

Ψήνουμε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, ώστε η γκρανόλα να ψηθεί ομοιόμορφα. 

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.  

Σερβίρoυμε σε μπολ με γάλα ή γιαούρτι της επιλογής μας και αποξηραμένα φρούτα (όπως σταφίδες, cranberries)

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!