Γρήγορο στρογκανόφ
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Γρήγορο στρογκανόφ

Αρχική / Συνταγές / Γρήγορο στρογκανόφ

Posted on: 06/01/2016

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μοσχάρι φιλέτο ή κόντρα φιλέτο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ. μικρά πορτομπέλο ή καφετιά μανιτάρια, χωρίς τα «ποδαράκια», κομμένα στα τέσσερα
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα (ή γλυκιά)
  • 100 ml ζεστό νερό
  • 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο
  • αλάτι, πιπέρι
  • το ξύσμα από 1 λεμόνι

Για το σερβίρισμα

λίγο ρύζι του 10λεπτου
Μερίδες 2     Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 15΄

 

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε στο καυτό σκεύος το μοσχάρι, τα μανιτάρια και τα κρεμμυδάκια. Σοτάρουμε για 3 – 4 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα και το νερό. Μαγειρεύουμε για 2 – 3 λεπτά. Αποσύρουμε και έπειτα από 1 λεπτό (να μην κοχλάζει το φαγητό) προσθέτουμε 4 κουτ. σούπας γιαούρτι πρόβειο, αλατοπίπερο και ξύσμα από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με τα υγρά του φαγητού και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι του 10λεπτου.

Κατηγορίες: υγιεινές συνταγές ,

Tags:

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!