Κασόπιτα
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Κασόπιτα

Αρχική / Συνταγές / Κασόπιτα

Posted on: 11/02/2015

Εύκολη και πεντανόστιμη πίτα με άρωμα Ηπείρου!

Υλικά

  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 100-150 γρ. τυρί φέτα θρυμματισμένη
  • 2αυγά
  • 1 κεσεδάκι (250 γρ) στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 ποτηράκι του κρασιού λάδι
  • Λίγο γάλα
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, τριμμένο

Προετοιμασία 15΄

Ψήσιμο 40΄ – 45΄

 Διαδικασία

Βάζουμε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το αλάτι, το πιπέρι. Ανακατεύουμε, κάνουμε στη μέση πηγαδάκι και ρίχνουμε τα αυγά, το γιαούρτι και λίγο γάλα και χτυπάμε με ένα πιρούνι καλά να γίνει ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα καθώς χτυπάμε. Πρέπει να γίνει ένας χυλός πηχτός σαν μέλι. Κρατάμε μια χουφτίτσα από το τυρί και το υπόλοιπο το προσθέτουμε στο χυλό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 οC. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λάδι. Αδειάζουμε μέσα το χυλό· πρέπει να έχει ύψος περίπου 0,5 εκ. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το τυρί που κρατήσαμε και περιχύνουμε λίγο λάδι από πάνω. Ψήνουμε την πίτα για περίπου 40 – 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

Homemade pie by  Loukas Delikos

Κατηγορίες: υγιεινές συνταγές ,

Tags:

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!