Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης

Αρχική / Συνταγές / Ομελέτα φούρνου με τα λαχανικά της άνοιξης

Posted on: 15/04/2016

Μια γρήγορη ομελέτα με τα λαχανικά της άνοιξης!

Υλικά

  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος)
  • τις τρυφερές κορφές από 8 φρέσκα σπαράγγια (τα στελέχη, που θέλουν καθάρισμα, τα κρατάμε για επόμενο μαγείρεμα)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου (ή 1 κουτ. σούπας δυόσμο ξερό, τριμμένο)
  • 5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3 κουτ. σούπας κατίκι
Μερίδες 2  Προετοιμασία  Μαγείρεμα 13΄

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μαζί με τα σπαράγγια για 2 – 3 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Προσθέτουμε τον αρακά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 – 3 λεπτά ακόμη. Πασπαλίζουμε με το δυόσμο και περιχύνουμε τα αυγά. Αλατοπιπερώνουμε, σκορπίζουμε από πάνω το κατίκι και βάζουμε το τηγάνι στο φούρνο. Ψήνουμε την ομελέτα για περίπου 8 – 10 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να χρυσίσει ομοιόμορφα.

Προσοχή, αν το τηγάνι δεν είναι κατάλληλο για φούρνο, τυλίγουμε το χερούλι του δυο-τρεις φορές με αλουμινόχαρτο.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!