Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα

Αρχική / Συνταγές / Σουβλάκια κοτόπουλου με πορτοκάλι, μέλι και πάπρικα

Posted on: 12/04/2017

Υλικά για 4 άτομα

  • (120 γρ. φιλέτο/μερίδα)x 4 μερίδες  από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε μπουκιές (περίπου 2,5 εκ.)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • χυμός από 1 πορτοκάλι
  • χυμός από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα (προτιμότερο πικάντικη)
  • 2 κουτ. γλυκού θρούμπι ή θυμάρι ξερό, τριμμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή ή γλυκιά της αρεσκείας μας
  • αλατοπίπερο

 

Διαδικασία 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με το σύρμα το λάδι, το χυμό λεμονιού, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το μέλι, τη μουστάρδα, το θυμάρι ή το θρούμπι, την πάπρικα και το σκόρδο. Βάζουμε μέσα στο μπολ τα κομμάτια του κοτόπουλου, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στην άκρη (εκτός ψυγείου) να μαριναριστεί για περίπου 30 λεπτά.

 

Ιδανικά, το μαρινάρουμε γύρω στις 2-3 ώρες, όμως σε αυτήν την περίπτωση θα βάλουμε το μπολ στο ψυγείο.

 

Προθερμαίνουμε το γκριλ . Στραγγίζουμε ελαφρώς τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε σε σουβλάκια. Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για περίπου 12-15 λεπτά, γυρνώντάς τα από όλες τις πλευρές. Ελέγχουμε αν έγιναν, κόβοντας ένα κομμάτι: πρέπει να μην είναι ροζ στο εσωτερικό του. Αν είναι, ψήνουμε για λίγο ακόμη. Τα βγάζουμε, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: www.gastronomos.gr

Κατηγορίες:

Tags:

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!