Δυσανεξία στη λακτόζη-5 συμβουλές για να απολαύσετε τα γαλακτοκομικά
Καλέστε τώρα: 2102615284

Δυσανεξία στη λακτόζη-5 συμβουλές για να απολαύσετε τα γαλακτοκομικά

Αρχική / Blog / Δυσανεξία στη λακτόζη-5 συμβουλές για να απολαύσετε τα γαλακτοκομικά

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η δυσανεξία στη λακτόζη δεν είναι μια τροφική αλλεργία.

Είναι μια ευαισθησία τροφίμων στην οποία τα άτομα δεν έχουν αρκετή λακτάση, το ένζυμο που διασπά το σάκχαρο του γάλακτος, που ονομάζεται λακτόζη.

Αν αντιμετωπίζετε πόνο στην κοιλιά ή φούσκωμα όποτε καταναλώνετε γαλακτοκομικά προϊόντα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε δυσανεξία στη λακτόζη.

Αυτά τα κοινά συμπτώματα μπορεί να προκληθούν από κάτι άλλο και γι ‘αυτό είναι σημαντικό να πάρετε μια επίσημη διάγνωση από το γιατρό σας.

Αν έχετε βγάλει τα γαλακτοκομικά από τη διατροφή σας χωρίς να μιλήσετε με έναν επαγγελματία, μπορεί να κάνετε στον οργανισμό σας περισσότερο κακό παρά καλό, ειδικά αν δεν ενσωματώσετε μια ποικιλία από άλλα τρόφιμα για να αντικαταστήσετε τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν ασβέστιο και βιταμίνη D, δύο θρεπτικά στοιχεία απαραίτητα για την υγεία που συνδέονται με μειωμένο κίνδυνο για διαβήτη και υψηλή αρτηριακή πίεση.

Για όσους αντιμετωπίζουν δυσανεξία στη λακτόζη σε καθημερινή βάση και θέλουν να καταναλώνουν περισσότερα γαλακτοκομικά, κάποιες από τις παρακάτω λύσεις ίσως βοηθήσουν:

 

Λίγο κάθε μέρα

Ξεκινήστε με μια μικρή ποσότητα (50 ml) γάλα κάθε μέρα και αυξήστε την ποσότητα κάθε λίγες εβδομάδες -όσο είναι ανεκτή. Το έντερο χρειάζεται περίπου τρεις εβδομάδες για να προσαρμοστεί.

 

Αναμίξτε το με στερεές τροφές

Η ανάμειξη του γάλακτος με άλλα τρόφιμα βοηθά στην αργή πέψη, ώστε ο οργανισμός να πάρει  περισσότερο χρόνο για να μεταβολίσει τη λακτόζη. Δοκιμάστε το γάλα με δημητριακά ολικής αλέσεως ή προσθέσετε του μερικά φρούτα φτιάχνοντας ένα δροσιστικό smoothie.

 

Τυρί στο γεύμα ή το σνακ

Τα φυσικά τυριά έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λακτόζη, αλλά γεμάτη γεύση και θρεπτική αξία. Επιλέξτε ποικιλίες όπως η φέτα, η γραβιέρα, ο ανθότυρος, η μοτσαρέλα , το τσένταρ και προσθέστε το σε ένα γεύμα ή σνακ.

 

Παραδοσιακό γιαούρτι

Τα ζωντανά και ενεργά συστατικά στο γιαούρτι βοηθούν στην πέψη της λακτόζης.

 

Γαλακτοκομικά προϊόντα χωρίς λακτόζη

Τα προϊόντα χωρίς λακτόζη εξακολουθούν να είναι πραγματικά γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά με λίγο ή χωρίς λακτόζη. Καταναλώστε τα ως υποκατάστατα των κανονικών γαλακτοκομικών προϊόντων. Ή, καταναλώστε γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι φυσικά χαμηλής περιεκτικότητας σε λακτόζη, όπως το τυρί cottage,  το παραδοσιακό γιαούρτι, το τυρί μοτσαρέλα και το τσένταρ.

Κατηγορίες:

Tags:

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!