Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για δίαιτα;
Καλέστε τώρα: 2102615284

Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για δίαιτα;

Αρχική / Μαμά - Παιδί / Πώς να μιλήσετε στο παιδί σας για δίαιτα;

Αυτά τα επίπονα θέματα είναι κοινά μεταξύ των υπέρβαρων παιδιών.

ενθαρρύνετε το να μοιραστεί μαζί σας τις σκέψεις και τα συναισθήματά του για την εικόνα το σώματος του.

Αποδοχή και υποστήριξη

Βοηθήστε το να εσωτερικεύει τα συναισθήματά του και αφήστε το να γνωρίζει ότι θα το ακούσετε όταν θέλει να μιλήσει. Εξηγήστε του ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικό σωματότυπο με διάφορα μεγέθη και ότι το αγαπάτε ανεξάρτητα από την εικόνα του.

Το παιδί σας πιθανότατα γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο ότι είναι υπέρβαρο. Τα υπέρβαρα παιδιά χρειάζονται υποστήριξη, αποδοχή, επιβεβαίωση και ενθάρρυνση από τους γονείς τους.

Όχι στις αυστηρές δίαιτες

Διαβεβαιώστε το παιδί σας ότι δεν θα το βάλετε σε αυστηρή δίαιτα. Αυτή η τακτική μπορεί να στείλει το μήνυμα στο παιδί σας ότι δεν είστε ευχαριστημένοι με το σώμα του και ότι θα γίνει  περισσότερο αποδεκτό από εσάς αν είναι λεπτότερο εκλαμβάνοντάς το πιθανότατα ως απόρριψη. Ακόμα, η ένταξή του σε ένα πρόγραμμα απώλεια βάρους πρέπει να γίνει με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας,  χωρίς να αναφερθούμε σε θερμίδες.

Γίνετε το παράδειγμα

Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα, και μαθαίνουν καλύτερα από το παράδειγμα. Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που οδηγεί τα παιδιά στις διατροφικές διαταραχές είναι όταν και οι ίδιοι οι γονείς έχουν κακή σχέση με το φαγητό και την άσκηση. Διδάξτε του αλλά και εφαρμόστε υγιεινές συνήθειες που θα το βοηθήσουν να διατηρήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής και ως ενήλικας.

Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Να θυμάστε ότι ο κύριος στόχος για το υπέρβαρο παιδί σας μπορεί να είναι να επιβραδύνει το ρυθμό της αύξησης του βάρους του ή να μείνει στο τρέχον βάρος του, ενώ μεγαλώνει και ψηλώνει. Μπορεί να χρειαστούν έξι μήνες ή και περισσότερο για να επιτευχθεί ένας στόχος. Ο χρόνος θα εξαρτηθεί από το βάρος του παιδιού σας αλλά και από το ρυθμό της ανάπτυξής του.

Κάντε υπομονή

Συνειδητοποιήστε ότι η αλλαγή συμβαίνει αργά. Μπορεί να είναι δύσκολο να αλλάξετε τις διατροφικές συνήθειες αλλά και το μενού της οικογένειας σας.  Δοκιμάστε ένα νέο πιάτο ή ένα νέο είδος τροφίμων σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Για να επιτύχετε, λοιπόν ένα υγιές σωματικό βάρος για το παιδί σας δοκιμάστε αρχικά μερικές συγκεκριμένες αλλαγές που μπορείτε να κάνετε στις διατροφικές συνήθειες της οικογένειάς σας και στη συνέχεια θέστε ρεαλιστικούς στόχους.

Ζητήστε τη βοήθεια του διαιτολόγου σας και θέστε μαζί ρεαλιστικούς στόχους στις αλλαγές των διατροφικών σας συνηθειών.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!