Μπισκότα κολοκύθας με κομματάκια σοκολάτας
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Μπισκότα κολοκύθας με κομματάκια σοκολάτας

Αρχική / Συνταγές / Μπισκότα κολοκύθας με κομματάκια σοκολάτας

Posted on: 01/11/2019

Αν σας έχει μείνει κολοκύθα λόγω εποχής φτιάξτε αυτά τα πανεύκολα μπισκότα με κολοκύθα και σοκολάτα, με λιγότερο από 10 λεπτά προετοιμασία.

Είναι μαλακά και πικάντικα.. Δοκιμάστε τα!

Υλικά

½ φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο

½ φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

½ φλιτζάνι πουρές κολοκύθας

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1½ φλιτζάνι άλευρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

¾ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

½ κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

⅛ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο

1¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 οC.

Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καρύδας μέχρι να αναμειχθούν καλά.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας* και το εκχύλισμα βανίλιας, και ανακατεύουμε ξανά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το μοσχοκάρυδο.

Προσθέτουμε τα στερεά συστατικά στα υγρά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ένα καλά ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα.

Με ένα κουτάλι της σούπας απλώνουμε και χωρίζουμε το μείγμα σε λαδόκολλα πού έχουμε τοποθετήσει στο ταψί μας. 2 κουταλιές της σούπας κάθε φορά. Τα μπισκότα δεν θα απλωθούν πολύ στο ψήσιμο. Με το χέρι ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού πιέζουμε ελαφρά για σχηματίσουμε μια λεπτή στρώση σε μεγάλους κύκλους ή μέσα σε τσέρκι.

Ψήνουμε για 11-13 λεπτά, ή μέχρι να χρυσίσουν και να πάρουν μια ελαφρώς καφέ απόχρωση.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά και έτοιμα!

 

*Για τον πουρέ κολοκύθας:

Ψήνουμε ή βράζουμε  με τη φλούδα την κολοκύθα (πχ butternut ή πορτοκαλί), αφού την έχουμε κόψει στη μέση και ξεσποριάσει.  Όταν γίνει πολύ μαλακή την ξεφλουδίζουμε και την χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό της από ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα και στραγγίζουμε τα πολλά υγρά. Τη διατηρούμε σε σακουλάκι τροφίμων για 7 μέρες στο ψυγείο ή 6 μήνες στην κατάψυξη, για να την χρησιμοποιήσουμε στις παρασκευές μας.

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!