Το τέλειο μπανανόψωμο
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Το τέλειο μπανανόψωμο

Αρχική / Συνταγές / Το τέλειο μπανανόψωμο

Το μπανανόψωμο ταιριάζει σε όλες τις εποχές.

Ειδικά όταν έχουμε ώριμες μπανάνες στο σπίτι, το φρεσκοψημένο μπανανόψωμο είναι μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή.

 

Υλικά (για 10 κομμάτια)

1½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού baking powder

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

1 αβγό

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας

4 κουταλιές βούτυρο (προτιμώ λιωμένο)

1¼ φλιτζάνι μπανάνες (περίπου 3 ώριμες μπανάνες)

½ φλιτζάνι σταφίδες

½ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε  το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε, το αβγό, τη ζάχαρη καρύδας, το βούτυρο και τις μπανάνες μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε ξανά.

Προσθέτουμε τις σταγόνες και τις σταφίδες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καρύδια.

Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στη φόρμα ή βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μια φόρμα ψωμιού ή κεικ (περίπου 20 εκατ ) και απλώνουμε ομοιόμορφα.

Για τη διακόσμηση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τυρί κρέμα, ροδέλες μπανάνας, κανέλα, σταγόνες σοκολάτας, και καρύδια (αν θέλουμε).

Ψήνουμε για 45 - 50 λεπτά. Συμβουλή: ελέγξτε σε 35 - 40 λεπτά και εάν η κορυφή αρχίζει να καφετίζει καλύψτε το απαλά με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο.

Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά και μετά αφαιρέστε το από τη φόρμα.

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!