Αρχική / Longevity Way Blog
Οι συστάσεις του Υπουργείου Υγείας ισχύουν τόσο για τα θηλάζοντα όσο και για τα μη θηλάζοντα βρέφη.
Μάθε περισσότεραΤο λάδι καρύδας αποτελεί ένα μεγάλο «τρεντ» αυτή τη στιγμή. Αλλά μόνο και μόνο επειδή κάτι είναι στη μόδα,
δεν σημαίνει ότι αποτελεί μια καλή ιδέα.
Μάθε περισσότεραΗ εισαγωγή στερεών τροφίμων φαίνεται να είναι μεγάλη πρόκληση για τις μανούλες. Διαβάστε στην απάντηση της Δήμητρας:
Γιατί να παραλείψετε το ρυζάλευρο αλλά και τι πρέπει να προσέξετε όσον αφορά στον πουρέ τροφίμων:
Μάθε περισσότεραΤα ω-3 λιπαρά οξέα φαίνεται να έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι βοηθούν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων. Επίσης δρουν προστατευτικά στα συμπτώματα της κατάθλιψης, της άνοιας, του καρκίνου και της αρθρίτιδας.
Μάθε περισσότεραΤο σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι μια συχνή κατάσταση που εμφανίζεται από την εφηβεία έως και την ενήλικη ζωή.
Πως να βελτιώσετε μέσω του υγιεινού τρόπου ζωής τα συμπτώματα του συνδρόμου;
Μάθε περισσότεραΗ πρόσληψη νατρίου στους ενήλικες, φαίνεται να αυξάνει τον κίνδυνο υπέρτασης και εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ αντίθετα η μείωση της κατανάλωσης μειώνει αυτόν τον κίνδυνο.
Αλλά τι γίνεται με τα παιδιά;
Μάθε περισσότεραΗ επιληψία είναι μια κοινή, ετερογενής νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει 50 εκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο, περισσότερα από το 50% των οποίων είναι παιδιά.
Μάθε περισσότεραΗ ισορροπημένη πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών μέσω της διατροφής είναι το κλειδί για την προστασία από ασθένειες και λοιμώξεις.
Δείτε ποια τρόφιμα αλλά και συγκεκριμένα θρεπτικά συστατικά ενισχύουν το ανοσοποιητικό:
Μάθε περισσότεραΤο λιπώδες ήπαρ έχει αναδειχθεί ως μια σοβαρή διαταραχή της παχυσαρκίας. Η αντιμετώπιση γίνεται με διατροφικές αλλαγές και αλλαγή του τρόπου ζωής τα οποία επηρεάζουν θετικά τον κίνδυνο για καρδιαγγειακή νόσο.
Μάθε περισσότεραΦαίνεται να υπάρχει σύνδεση μεταξύ της καθημερινής κατανάλωσης τροφίμων ζύμωσης και της μακροζωίας και υψηλής ποιότητας ζωής.
Δείτε πως να εντάξετε τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση στο καθημερινό διαιτολόγιο...
Μάθε περισσότεραΟι έρευνες για τις ιδιότητες της κανέλας δείχνουν πιθανή χρήσιμη φαρμακευτική δράση στη θεραπεία του διαβήτη.
Μάθε περισσότεραΗ κινόα έχει ήδη ξεχωρίσει ως τρόφιμο με υψηλή θρεπτική αξία με αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη οφέλη και όχι μόνο.
Δείτε τα εδώ...
Μάθε περισσότεραΤι σημαίνουν τα επίπεδα της χοληστερόλης; Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην καλή και την κακή χοληστερόλη; Η υψηλή χοληστερόλη προκαλείται κυρίως από τη διατροφή;
Δείτε τι πραγματικά ισχύει...
Μάθε περισσότεραΜέσα στο περιβάλλον του σχολείου, το παιδί διαμορφώνει σωστές διατροφικές συνήθειες αν του δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα.
Δείτε τη λίστα επιτρεπόμενων προς πώληση προϊόντων στα σχολικά κυλικεία όλων των βαθμίδων..
Μάθε περισσότεραΕάν έχετε δυσανεξία στη λακτόζη, ίσως θα σκέφτεστε ότι δεν μπορείτε να καταναλώσετε γαλακτοκομικά!
Αλλά η αλήθεια είναι ότι με λίγη βοήθεια μπορείτε...
Μάθε περισσότεραΑν και τόσο μικρός, ο λιναρόσπορος έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία όπως τη μείωση της χοληστερόλης, τη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα, τη μείωση της απώλειας οστικής μάζας κα.
Συγκεκριμένα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε:
Μάθε περισσότεραΟ διαβήτης απαιτεί καθημερινή προσοχή και σωστή διαχείριση που περιλαμβάνει την παρακολούθηση του σακχάρου στο αίμα, την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής, την άσκηση και φυσικά την προσοχή σε τυχόν επιπλοκές με την καρδιά, τα μάτια, και άλλα όργανα.
Μάθε περισσότεραΗ κατανάλωση προϊόντων σόγιας παρέχει οφέλη στην υγεία, αλλά πολλά από αυτά έχουν αποδειχθεί ότι δεν είναι τόσο ευεργετικά, όπως πίστευαν παλαιότερα, σύμφωνα με πολλές πρόσφατες έρευνες.
Είναι η σόγια ασφαλής;
Μάθε περισσότεραΗ κανέλα Κεϋλάνης και η κάσια είναι συναφή μπαχαρικά και μοιράζονται πολλά χαρακτηριστικά όπως τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
Αυτό που τις διαφοροποιεί είναι το περιεχόμενο στην κουμαρίνη τους...
Μάθε περισσότεραΑντίθετα με το τι πιστεύεται, η χρήση της αλατιέρας δεν είναι η κύρια αιτία της μεγάλης πρόσληψης νατρίου στη διατροφή μας.
Στην πραγματικότητα, πάνω από το 75% του διαιτητικού νατρίου προέρχεται από...
Μάθε περισσότεραΗ σύνδεση μεταξύ της διατροφής και του καρκίνου είναι πολύπλοκη επειδή η διατροφή μας αποτελείται από πολλά διαφορετικά τρόφιμα και θρεπτικά συστατικά.
Πολλά από αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κίνδυνο καρκίνου.
Μάθε περισσότερα