Το κλειδί για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους
Καλέστε τώρα: 2102615284

Το κλειδί για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους

Αρχική / Blog / Το κλειδί για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους

“Ποιο είναι το κλειδί για μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους;”  

Ξεκινάς μια προσπάθεια απώλειας βάρους, πετυχαίνεις το στόχο σου, αλλά πώς θα καταφέρεις να διατηρήσεις το νέο σου βάρος μακροπρόθεσμα;  

Το ταξίδι της απώλειας βάρους διαφέρει πολύ για τον καθένα, αν σκεφτούμε το αρχικό βάρος, τη διαφορετική προσωπικότητα, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής, τα επίπεδα δραστηριότητας κάθε ατόμου αλλά και χαρακτηριστικά, όπως η ηλικία, το φύλο κ.λπ. 

 

 

Έρευνες δείχνουν, ότι υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία σε όλες τις περιπτώσεις. Αυτά είναι τα παρακάτω: 

#1. Η συνεχής παρακολούθηση  

Το θέμα της συνεχούς παρακολούθησης είναι συνήθως από τα πιο σημαντικά.  

Ιδιαίτερα ο αυτοέλεγχος, συμπεριλαμβανομένου, του αριθμού των γευμάτων, του μεγέθους της μερίδας, του προγραμματισμού γευμάτων και του προσχεδιασμού των εξόδων για φαγητό και ποτό,  είναι συνήθως ισχυρά εργαλεία που χρησιμοποιούνται από όσους επιτυγχάνουν να διατηρήσουν το βάρος τους μακροπρόθεσμα.  

Η υποστήριξη από έναν διαιτολόγο - διατροφολόγο καθώς και από οικογένεια και φίλους θα σε ενθαρρύνει να παραμείνεις εστιασμένος 

 

#2. Το κίνητρο (το γιατί σου)  

Τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά κίνητρα είναι συνήθως ισχυρά και σε βοηθούν να επιμένεις στο στόχο σου.  

Τέτοια κίνητρα είναι η βελτίωση της υγείας, της εικόνας του εαυτού σου και της αυτοπεποίθησής σου.  

Επίσης, κίνητρο για αρκετούς αποτελεί η αίσθηση του ανήκειν, η βελτίωση  κοινωνικών ευκαιριών,  τόσο σε εργασιακό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. 

Η επιθυμία να βιώσουμε λιγότερο στιγματισμό και να γίνουμε πρότυπο είναι επίσης κινητήριες δυνάμεις. 

 

#3. Η προσαρμογή των στόχων 

Η ύπαρξη ξεκάθαρων, καθορισμένων και εξατομικευμένων στόχων είναι σημαντικος παράγοντας που ενισχύει την μακροπρόθεσμη επιτυχία.  

Οι καθορισμένοι στόχοι στην  διατροφή και την άσκηση, επαναξιολογούνται συνεχώς και αναπροσαρμόζονται για να διασφαλιστεί η καταλληλότητα και η εφαρμογή τους.  

 

#4. Η αντιμετώπιση των προκλήσεων   

Στο πλαίσιο της συντήρησης ενός υγιούς βάρους, υπάρχουν καθημερινά διαρκείς προκλήσεις όπως το άγχος, η έλλειψη χρόνου και γεγονότα της ζωής, όπως η εγκυμοσύνη, η ασθένεια και ο τραυματισμός. Η κοινωνική απομόνωση, η υπερβολική εξάρτηση από το σύστημα υποστήριξης, η έλλειψη καθημερινής δομής, τα απρόβλεπτα γεγονότα της ζωής, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προσώπου και η αντιμετώπισή αυτών με συναισθηματικό φαγητό, αποτελούν επίσης συνεχείς απειλές για τη συντήρηση.  

Υπάρχουν και οι εξωτερικές προκλήσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν συνήθως αυξημένο άγχος στην εργασία, αλλά και άγχος που προκαλείται από συνομηλίκους (bullying) ή η προσπάθεια συμμόρφωσης σε κοινωνικούς κανόνες. 

 

Συνολική εμπειρία :  

Οι διαιτώμενοι συνήθως αισθάνονται απελευθερωμένοι και ότι έχουν βρει ξανά τον εαυτό τους και μια νέα ταυτότητα που έφερε μαζί της νέες κοινότητες και ευκαιρίες.  

Μερικοί, ωστόσο, ενδέχεται να νιώσουν απομονωμένοι και αποκλεισμένοι από προηγούμενες κοινότητες και δέχονται συχνά κριτική για τις νέες επιλογές στη ζωή τους, νιώθωντας παράλληλα το φόβο ότι θα επιστρέψουν στις παλιές τους συνήθειες. 

Παρόλο που η επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης απώλειας βάρους μπορεί να είναι περίπλοκη και αποτελεί μεγάλη πρόκληση, είναι, ωστόσο, εφικτή και η υποστήριξη και η καθοδήγηση που μπορούν να παρέχει ένας διαιτολόγος - διατροφολόγος είναι ανεκτίμητη. 

Λαμβάνοντας υπ’όψιν τον απολογισμό των ατόμων που τα κατάφεραν όχι μόνο να φτάσουν στο στόχο τους αλλά και να διατηρήσουν το νέο τους βάρος μακροπρόθεσμα ένα είναι το σίγουρο - μπορεί η διαδικασία αυτή να είναι απαιτητική αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο.  

 

Επικοινώνησε μαζί μου αν χρειάζεσαι υποστήριξη με την απώλεια βάρους. 

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!