Αν σου αρέσει η ανατολίτικη κουζίνα και αναζητάς μια συνταγή για να καταναλώσεις όσπρια, τότε αυτή είναι η ιδανική. Δες πως θα φτιάξεις γευστικά και μυρωδάτα φαλάφελ εύκολα και γρήγορα.
Υλικά
Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και σπόρους στο μίγμα σου πριν το αλέσεις πχ κολοκυθόσπορο, λιναρόσπρο κοπανισμένο κα.
Διαδικασία
Από την προηγούμενη ημέρα μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη τα στραγγίζουμε και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.Τα βάζουμε σε μπολ.
Πολτοποιούμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό,τον κόλιανδρο, τη σόδα, το αλεύρι και τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε. Τα προσθέτουμε στα πολτοποιημένο ρεβίθια, προσθέτουμε και το ξίδι και ανακατεύουμε με κουτάλι το μίγμα.
Με το κουτάλι παίρνουμε κουταλιές μίγμα. Τους δίνουμε σχήμα μεγάλου πλακέ κεφτέ. Τα βάζουμε σε λαδωμένο αντικολλητικό ταψί και τα αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC, για 15' τα αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10' περίπου επιπλέον μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρουμε με αραβικές πίτες, γιαούρτι, λαχανικά, μελιτζανοσαλάτα.
Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!