Τόφου κόκκινης φακής
Καλέστε τώρα: 2102615284

Τόφου κόκκινης φακής

Αρχική / Συνταγές / Τόφου κόκκινης φακής

Είτε ακολουθείς μια χορτοφαγική διατροφή είτε όχι αυτή είναι μια διαφορετική εκδοχή συνταγής για όσπρια, με ουσιαστικά 1 μόνο υλικό.

Το τόφου κόκκινης φακής έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, ενώ δεν περιέχει σόγια, λάδι, ξηρούς καρπούς, γλουτένη ή σιτηρά.

Αντί για τόφου σόγιας πρόσθεσε το δικό σου τόφου κόκκινης φακής στη σαλάτα, τα ζυμαρικά ή σε σάντουιτς για μια φυτική πηγή πρωτεϊνών.

 

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κόκκινες φακές*
  • 2 φλιτζάνια βραστό νερό
  • Αλάτι (προαιρετικά)

* Η ποσότητα προσαρμόζεται ανάλογα με την πυκνότητα που θέλεις να δώσεις - η συνταγή είναι με αναλογία 1:2 (φακές:νερό) 

 

Διαδικασία

Πλένουμε καλά και σουρώνουμε τις φακές.

Τις τοποθετούμε στο μπλέντερ με βραστό νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν για τουλάχιστον 1/2 ώρα.

Χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει λεία η υφή τους.

Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το αλάτι (προαιρετικά) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να «πιει» το νερό.

Τοποθετούμε σε φαγητοδοχείο και μόλις κρυώσει στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί (άφησε αρκετές ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα).

Βγάζουμε από το ψυγείο, κόβουμε σε κύβους, σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι (εναλλακτικά ψήνουμε για λίγο στο φούρνο με ελαιόλαδο) και προσθέτουμε στη σαλάτα ή το γεύμα μας.

 

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!