Το κεχρί είναι ένας αμυλώδης κόκκος που είναι γεμάτος με πρωτεΐνες, αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Παρέχει πιο πολλά απαραίτητα αμινοξέα από τα περισσότερα δημητριακά.
Παρέχει άφθονο φώσφορο, μαγνήσιο και περισσότερο ασβέστιο από οποιοδήποτε άλλο δημητριακό (13% των ημερήσιων αναγκών ανά 1 μαγειρεμένο φλιτζάνι (100 γρ.))
Έχει πολλά οφέλη για την υγεία, όπως για παράδειγμα βοηθά στη μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα. Επιπλέον, δεν περιέχει γλουτένη, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν κοιλιοκάκη.
Με γεύση που θυμίζει ξηρούς καρπούς και ευελιξία στον τρόπο μαγειρέματος, σίγουρα αξίζει να το δοκιμάσεις.
Υλικά
Διαδικασία
Ξεπλένουμε καλά το κεχρί.
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε το κεχρί για 15 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το νερό και να μαλακώσει.
Παράλληλα σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά. Μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε το βρασμένο κεχρί και από πάνω τη διατροφική μαγιά (προαιρετικά) και αφήνουμε να δέσει για μερικά λεπτά.
Σερβίρουμε.
Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!