Κοχύλια φούρνου γεμιστά με ρικότα
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Κοχύλια φούρνου γεμιστά με ρικότα

Αρχική / Συνταγές / Κοχύλια φούρνου γεμιστά με ρικότα

 Υλικά 

  • 1 1/2 φλιτζάνι κάσιους, μουλιασμένα (σε βραστό νερό για 10-15 λεπτά) 
  • 4 σκελίδες σκόρδο 
  • 2 κσ χυμό λεμονιού 
  • 2 κσ ξίδι 
  • 1/4 φλιτζάνι νερό 
  • 1/2 κγ αλάτι 
  • 1/2 κγ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι 
  • 1 κγ αποξηραμένη ρίγανη 
  • 1/2 κγ αποξηραμένος βασιλικός  
  • 1/2 κγ καπνιστή πάπρικα 
  • 1 μελιτζάνα  
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • Ζυμαρικά κοχύλια ή σε άλλη κελυφωτή μορφή 
  • 1 κσ πελτέ 
  • 500 γρ σάλτσα ντομάτας (πχ 1 κονσέρβα) 
  • Σκληρό τυρί τριμμένο πχ παρμεζάνα 

 

Διαδικασία 

Προετοιμάζουμε τα κοχύλια, βράζοντάς τα σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες στη συσκευασία. 

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Ψήνουμε τη μελιτζάνα, την καθαρίζουμε και την πολτοποιούμε με ένα πιρούνι.  

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τη μελιτζάνα, τον πελτέ, τη σάλτσα ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη και βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει. 

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη γέμιση για τα κοχύλια. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα μουλιασμένα κάσιους, το σκόρδο, το ξίδι και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να γίνει ένας ενιαίος πολτός. Έπειτα αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τη ρικότα και ανακατεύουμε ξανά.  

Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα το τοποθετούμε σε ένα μπολ μαζί με φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι, ρίγανη, βασιλικό και πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. 

Γεμίζουμε τα κοχύλια με δύο κ.σ. μείγμα περίπου στο καθένα και τα τοποθετούμε στο τηγάνι (ή σε πυρέξ/ταψάκι αν το τηγάνι μας δε μπαίνει στο φούρνο).  

Μόλις γεμιστούν όλα τα κοχύλια, τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα (φροντίζουμε να έχουμε κρατήσει μια μικρή ποσότητα σάλτσας) και πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 

Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι τα κοχύλια να αρχίσουν να χρυσίζουν. 

Αφήνουμε να κρυώσει για 3-5 λεπτά πριν σερβίρουμε. 

 

Δες αναλυτικά τη συνταγή σε βίντεο εδώ.

 

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!