Αλμυρά μάφιν κολοκύθας
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Αλμυρά μάφιν κολοκύθας

Αρχική / Συνταγές / Αλμυρά μάφιν κολοκύθας

Ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες

Υλικά (10 κομμάτια)

1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας*

200 γρ. αλεύρι

1 κουταλάκι γλυκού baking powder

2 αυγά

100 γρ. τυρί (πχ φέτα, γραβιέρα)

½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα

1/2 κουταλάκι γλυκού ρίγανη ή θυμάρι

Αλάτι

Πιπέρι

 

 

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.

 Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά: αλεύρι, baking powder, πάπρικα, αλάτι, ρίγανη, πιπέρι.

Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τα υγρά υλικά: τον πουρέ κολοκύθας, το γιαούρτι, τα αυγά, και το ελαιόλαδο.

 Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στα υγρά και ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε το τυρί και το προσθέτουμε στο μείγμα.

 Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμα σιλικόνης για muffins (ή με χαρτάκια για ψήσιμο σε αντικολλητική)

 Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά. (Τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφιν και αν βγει καθαρή είναι έτοιμα). Τα αήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα βγάλουμε.

 

*Για τον πουρέ κολοκύθας:

Ψήνουμε ή βράζουμε  με τη φλούδα την κολοκύθα (πχ butternut ή πορτοκαλί), αφού την έχουμε κόψει στη μέση και ξεσποριάσει.  Όταν γίνει πολύ μαλακή την ξεφλουδίζουμε και την χτυπάμε στο μπλέντερ. Περνάμε τον πολτό της από ένα τουλπάνι ή μια πετσέτα και στραγγίζουμε τα πολλά υγρά. Τη διατηρούμε σε σακουλάκι τροφίμων για 7 μέρες στο ψυγείο ή 6 μήνες στην κατάψυξη, για να την χρησιμοποιήσουμε στις παρασκευές μας.

Κατηγορίες: χορτοφαγία ,

Tags:

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!