Παπαρδέλες με μανιτάρια και miso
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Παπαρδέλες με μανιτάρια και miso

Αρχική / Συνταγές / Παπαρδέλες με μανιτάρια και miso

Πιάτο με άρωμα Ασίας! Ένας εύκολος τρόπος να δοκιμάσετε το miso (ένα είδος πάστας από ζυμωμένα φασόλια σόγιας), το παραδοσιακό ιαπωνικό καρύκευμα που αποτελεί βασικό συστατικό της μακροβιοτικής κουζίνας! 

Αποτελεί καλή πηγή αντιοξειδωτικών, φυτικών ινών και πρωτεϊνών.

ΥΛΙΚΑ 

300 γρ παπαρδέλες 

1 κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια 

1 πιπεριά κόκκινη σε λεπτές λωρίδες

1 καρότο σε λεπτές φλοίδες 

300γρ μανιτάρια της αρεσκείας σας 

1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο 

1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό

2 κουταλιές της σούπας πάστα miso 

θυμάρι 

Λίγο αλάτι και πιπέρι 

Ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Βράζουμε τις παπαρδέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις σουρώνουμε κρατώντας 1 κούπα από το ζωμό τους. 

Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο να γυαλίσουν. 

Προσθέτουμε τα λαχανικά και το θυμάρι μέχρι να μαλακώσουν. 

Σβήνουμε με το λευκό κρασί μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. 

Προσθέτουμε την πάστα miso και την κούπα από το ζωμό των ζυμαρικών και ανακατεύουμε, μαγειρεύοντας μέχρι να δέσει η σάλτσα.  

Προσθέτουμε τις παπαρδέλες και αλατοπιπερώνουμε αναλόγως. 

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!