Σαλάτα με φασόλια σόγιας
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Σαλάτα με φασόλια σόγιας

Αρχική / Συνταγές / Σαλάτα με φασόλια σόγιας

Συνδυασμός φασολιών edamame, αβοκάντο και κάποιου γλυκόξινου φρούτου για σπιρτάδα.

Η σάλτσα θα δώσει μια υπέροχη γλυκιά αλλά και πικάντικη γεύση. 

Συνδύασε με καραμελωμένα μανιτάρια και ρύζι για πλήρες γεύμα. 

 

Υλικά 

  • 2 φλ. κατεψυγμένα φασόλια edamame 
  • 4 –5 βερίκοκκα, σε κυβάκια 
  • 2 αβοκάντο, σε κυβάκια 
  • 1 μικρό κρεμμύδι, σε κυβάκια 
  • 1 αγγουράκι, σε κυβάκια 
  • χυμός 1 λεμονιού 
  • 1 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
  • 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή αγαύη 
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 1 χούφτα μανιτάρια χοντροκομμένα 
  • Ελαιόλαδο για σοτάρισμα μανιταριών 
  • Αλατοπίπερο 

 

Διαδικασία 

Σε ένα μπολ τοποθετούμε το edamame, τα βερύκοκα, το αβοκάντο, το κρεμμύδι, το αγγουράκι. 

 

Για τη σος, βάζουμε σε ένα μπολ τη σάλτσα σόγιας, το σιρόπι, το ελαιόλαδο, λίγο αλάτι και το χυμό από το λεμόνι. Αναμιγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν  και περιχύνουμε τη σαλάτα μας. Ανακατεύουμε τη σαλάτα και την αφήνουμε να μαριναριστεί μέχρι να ετοιμάζουμε τα μανιτάρια. 

 

Σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο λάδι. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, περίπου 3 λεπτά. 

 

Προσθέτουμε λίγο αλάτι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στη σαλάτα και ανακατεύουμε καλά. Ιδανικά συνδυάζουμε με βρασμένο ρύζι. 

 

Δες αναλυτικά τη συνταγή σε βίντεο εδώ.

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!