Τηγανητές πατάτες… φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Τηγανητές πατάτες… φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα

Αρχική / Συνταγές / Τηγανητές πατάτες… φούρνου με σκόρδο και καυτερή πάπρικα

Υλικά

  • 1½ κιλό πατάτες
  • 90 ml λάδι, αλάτι και πιπέρι
  • τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν

Για τον πουρέ σκόρδου

  • 1 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Ψήσιμο 35΄

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε στους 220°C. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μπαστουνάκια πάχους 1 εκ. (όπως για τηγανητές πατάτες). Βάζουμε σε μπολ με νερό και αφήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Στραγγίζουμε και ανακατεύουμε με το λάδι, αλατοπιπερώνουμε και στρώνουμε σε ταψί. Σκορπίζουμε τις σκελίδες (ακαθάριστες) από 1 κεφάλι σκόρδο. Ψήνουμε για 20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την καυτερή πάπρικα ή πιπέρι καγιέν. Χαμηλώνουμε στους 200°C και ψήνουμε για ακόμη 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες όσο τραγανές θέλουμε. Βγάζουμε τα σκόρδα, τα ζουλάμε από την πλευρά του κοτσανιού, ώστε να βγει η σάρκα από τα φλούδια, μέσα σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Συνοδεύουμε τις πατάτες με τον πουρέ σκόρδου.

Κατηγορίες:

Tags:

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!