Βελουτέ σούπα σελινόριζας – μήλου
Καλέστε τώρα: 2102615284

Βελουτέ σούπα σελινόριζας – μήλου

Αρχική / Συνταγές / Βελουτέ σούπα σελινόριζας – μήλου

Ας αποχαιρετήσουμε το χειμώνα με μια γιορτινή και θρεπτική σούπα με ξεχωριστή νοστιμιά! Η γλυκιά και η ξινή γεύση δίνουν την τέλεια ισορροπία γεύσεων και η βελούδινη υφή το comfort mood.

Ουσιαστικά βράζεις λαχανικά και μήλα, τα πολτοποιείς και τα σερβίρεις με μια κουταλιά γιαούρτι!

 

Υλικά

  • 1 μεγάλη σελινόριζα (ή 2 μικρές), καθαρισμένη και κομματιασμένη
  • 1 κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 πατάτα, σε κομμάτια
  • 1 μεγάλο μήλο ή και ξινόμηλο, σε κομμάτια (εγώ το βάζω με τη φλούδα)
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κσ θυμάρι ξερό, τριμμένο
  • 1 κσ μουστάρδα σε σκόνη
  • 1 κγ κουρκουμά
  • 1/2 κγ τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • σύνολο 50 ml ελαιόλαδο
  • νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Διαδικασία

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, μέχρι να γυαλίσουν.

Προσθέτουμε τη σελινόριζα, την πατάτα και το μήλο, ρίχνουμε τον κουρκουμά, το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.

Σοτάρουμε τα λαχανικά να μαραθούν για λίγο και σβήνουμε με το λευκό κρασί.

Αφού εξατμιστεί το αλκόολ, προσθέτουμε το γάλα και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Έπειτα προσθέτουμε ζεστό νερό, ίσα να σκεπαστούν τα υλικά.

Μετριάζουμε τη φωτιά και βράζουμε με ανοιχτό καπάκι μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά (περίπου 20 λεπτά).

Σβήνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ ή στο μπλέντερ σε δόσεις, ρίχνοντας το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Αν είναι αρκετά πηχτή βάζουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα και πολτοποιούμε άλλο λίγο. Αν είναι πολύ αραιή τη βράζουμε λίγο ακόμα.

Σερβίρουμε σε μπολ με μια (τουλάχιστον) κουταλιά γιαούρτι.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!