Δείξτε στο παιδί σας εμπιστοσύνη στο φαγητό
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Δείξτε στο παιδί σας εμπιστοσύνη στο φαγητό

Αρχική / Μαμά - Παιδί / Δείξτε στο παιδί σας εμπιστοσύνη στο φαγητό

με αυτόν τον τρόπο θα μάθει να τρώει αληθινό φαγητό!

Προσφέρετε στο παιδί σας ένα κουτάλι ακόμα και αν πιστεύετε ότι είναι μικρό ακόμα! Ακόμα και αν το ταΐζετε. Αν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο φαγητό, θαυμάσια! Εάν όχι, αυτό το βοηθά να εξοικειωθεί με τα σκεύη ενώ το ταΐζετε.

Προγεμίστε ένα δεύτερο κουτάλι και αφήστε να το διαχειριστεί όπως νομίζει. Αν προσπαθήσει να φάει τότε δείχνει σημάδια ανεξαρτησίας.

Τι πιο ευχάριστο και διασκεδαστικό για ένα παιδί να του δείχνετε ότι το εμπιστεύεστε και ότι είναι ελεύθερο να φάει όπως, όσο και ό,τι θέλει!

Το μόνο που έχετε να φροντίσετε είναι να του έχετε φορέσει ένα μακρύ προστατευτικό (σαλιάρα, ποδιά) για τα ρούχα του..

Την υπόλοιπη δουλειά αφήστε τη σε εκείνο..

Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε πλαστικά κουτάλια και πιρούνια ή πιάτα κλπ σκεύη.

Τα πλαστικά πιρούνια για παράδειγμα θα το δυσκολέψουν να πιάσει το φαγητό του. Δώστε του να κρατάει μικρά πιρούνια και κουτάλια (πχ του φρούτου ή του γλυκού), χωρίς αιχμηρές γωνίες, ώστε να μπορεί να το φέρει στο ύψος του στόματος εύκολα αλλά και να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμού.
Θα διαπιστώσετε γρήγορα ότι προσέχουν ιδιαίτερα στο χειρισμό των κανονικών σκευών από ότι με παιδικά ή πλαστικά.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα δοχεία (πιάτα, μπολ, ποτηράκια). Θα εκπλαγείτε από το πόσο θα προσέξουν να μην τα σπάσουν. Τα πλαστικά πολύ πιθανόν να καταλήξουν στο πάτωμα ή στην άλλη γωνία της κουζίνας!

Είτε είσαι γονιός μωρού ή νηπίου για πρώτη ή για πέμπτη φορά, ίσως υπάρχει αρκετός φόβος, σύγχυση, ανησυχία ώστε να μάθεις το παιδί σου να τρώει αληθινό φαγητό. Μπορούμε να δουλέψουμε μαζί τους προβληματισμούς γύρω από το φαγητό και τη σίτιση για το παιδί σου αλλά και τους στόχους σου για τα γεύματα όλης της οικογένειας.

Κλείσε ένα διαδικτυακό ραντεβού μαζί μου εδώ και θα σου δείξω μερικούς πολύ απλούς τρόπους για να το κάνεις.

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!