Πως θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από την κουλτούρα της δίαιτας
Καλέστε τώρα: 2102615284, 6974720902

Πως θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από την κουλτούρα της δίαιτας

Αρχική / Μαμά - Παιδί / Πως θα προστατέψουμε τα παιδιά μας από την κουλτούρα της δίαιτας

 

Τι είδους μέλλον θα δημιουργήσουμε για τα παιδιά μας αν εμείς οι ίδιοι δεν φτιάξουμε τη σχέση μας με το φαγητό και το σώμα μας;

Πώς δημιουργούμε μια γενιά παιδιών που είναι ελεύθερα και ευημερούν;

Να αντιστέκονται απέναντι στην κουλτούρα της δίαιτας που θέλει το σώμα μας είναι ο εχθρός;

Η συζήτηση γύρω από τη δίαιτα και τη διατροφή είναι ανεξέλεγκτη και είναι σημαντικό να μη ξεχνάτε ότι υπάρχουν γύρω σας μικρά αυτιά που ακούν τα πάντα.

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που είπατε κάτι θετικό για το σώμα σας μπροστά στα παιδιά σας;

Οι έρευνες λένε ότι το 85-95% των γυναικών είναι δυσαρεστημένες με το σώμα τους. Ένα μεγάλο μέρος από αυτές τις γυναίκες θα πάρουν δραστικά μέτρα για να αλλάξουν το σώμα τους ώστε να ταιριάζουν σε ένα μη ρεαλιστικό μοντέλο που η κουλτούρα της δίαιτας θεωρεί "αποδεκτό".

Αυτό μπορεί να σημαίνει κακή σχέση με το φαγητό, χρόνιες δίαιτες, διατροφικές διαταραχές.

Δεν χρειάζεται αυτός ο φαύλος κύκλος να επαναληφθεί στην επόμενη γενιά...

Εύκολα μπορούμε να «κάψουμε» κάποια καλά «χαρτιά» με τα οποία μπορούμε να ενδυναμώσουμε τα παιδιά μας.

Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια γενιά παιδιών που να είναι ανθεκτικά στα καταστροφικά ψέματα που θα ακούσουν ότι δεν είναι επαρκή ή ικανά ή ότι θα πρέπει να αλλάξουν το σώμα τους για να γίνουν αποδεκτά, πρέπει να αρχίσετε πρώτα με τον εαυτό σας.

Αν θέλουμε τα παιδιά μας να προστατευτούν από την κουλτούρα της δίαιτας, πρέπει ΕΜΕΙΣ ΠΡΩΤΑ να την απορρίψουμε, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε την αλλαγή που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Eύκολο να το λες, αλλά πως το κάνεις;

Χρειάζεται θάρρος να κάνουμε αλλαγές και να αντιμετωπίσουμε τους φόβους που συχνά προέρχονται από δικές μας ανασφάλειες. Αν προσπαθείτε προς αυτήν την κατεύθυνση ή απλά θέλετε να είστε ένα θετικό παράδειγμα για το παιδί σας, μπορείτε να ξεκινήσετε εδώ και τώρα, ανεξάρτητα από τι έχετε βιώσει στο παρελθόν.

Ίσως αισθάνεστε άβολα ή δεν ξέρετε πως να μιλήσετε θετικά για το σώμα σας μπροστά στο παιδί σας..

Όμως μην εγκαταλείπετε την προσπάθεια. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, του δείχνετε ότι όλα τα σώματα αξίζουν – μαζί και το δικό σας και το δικό του.

Αν όχι εμείς, τότε ποιος; Πρέπει να είμαστε η αλλαγή που θέλουμε να δούμε στα παιδιά μας.

Μπορούμε να τα προστατέψουμε από το να μπουν σε αυτόν το φαύλο κύκλο.

Τα παιδιά μας δεν αξίζουν τίποτα λιγότερο από μια ζωή με αφθονία.

Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι τα αγόρια και τα κορίτσια που μας παρακολουθούν σήμερα θα είναι οι άνδρες και οι γυναίκες του αύριο.

Ας δημιουργήσουμε μια ελεύθερη γενιά.

Αυτός είναι ο λόγος που όταν εργάζομαι με μητέρες, προσπαθώ να τις βοηθήσω να βρουν την αληθινή θεραπεία στη σχέση τους με τα τρόφιμα και το σώμα τους για τον εαυτό τους και για τα παιδιά τους.

“Every woman who heals herself, helps heal all women who came before her, and all those who come after her.” -Christiane Northrup

Γεια, είμαι η Ναταλία!

Είμαι Διαιτολόγος - Διατροφολόγος και στόχος μου είναι να σε παροτρύνω, να σε κινητοποιήσω και να σε εκπαιδεύσω σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε μαζί μου!