Όταν ο θηλασμός για σένα σημαίνει αποκλειστικές αντλήσεις
Καλέστε τώρα: 2102615284

Όταν ο θηλασμός για σένα σημαίνει αποκλειστικές αντλήσεις

Αρχική / Μαμά - Παιδί / Όταν ο θηλασμός για σένα σημαίνει αποκλειστικές αντλήσεις

Είσαι κουρασμένη.. αλλά να θυμάσαι ότι κάνεις πολύ καλή δουλειά.. Κάθε άντληση είναι μια έκφραση της αγάπης σου...

Έχεις αντλήσει ξανά μέσα στη μέρα: στο διάλλειμα στη δουλειά σου, στο αυτοκίνητό σου ή στο μπάνιο – οπουδήποτε, αρκεί να καταφέρεις να συνεχίσεις να δίνεις στο μωρό σου το γάλα σου για να είναι υγιές και δυνατό.

Αυτή η εμπειρία είναι σκληρή ..αλλά θα σε βοηθήσει να ωριμάσεις, να γίνεις πιο δυνατή.

Αν είναι ψυχρή; Ναι είναι…

Βαρετή; Ναι είναι...

Σίγουρα δεν είναι το ίδιο, με το να έχεις το μωρό σου να σε θηλάζει. Συνηθίζεις να είσαι μόνη σου με το θήλαστρο, (ή μαζί με το μωρό πάνω σου να χοροπηδάει και να προσπαθεί να σου βγάλει τα σωληνάκια -ή και να τα φάει!).

Ακόμα και αν είσαι στην αρχή του παγόβουνου και δεν ξέρεις μέχρι που θα φτάσεις, τη διαδικασία της άντλησης την αγαπάς και τη μισείς ταυτόχρονα!

Την μισείς γιατί σου κλέβει στιγμές προσωπικές δικές σου, στιγμές σύνδεσης με το μωρό σου. Αντί για αγκαλιές και χουχουλιάσματα, νιώθεις τη διάθεσή σου να καταρρακώνεται, καθώς τοποθετείς πάνω σου τις κρύες χοάνες.

Αλλά παράλληλα είσαι ευγνώμων γιατί χάρη σε αυτήν μπορείς να δίνεις στο μωρό σου το γάλα σου, που με τόσο κόπο το σώμα σου παράγει.

Η ύπαρξή σου χωρίζεται σε δύο μέρη ταυτόχρονα:

σου υπενθυμίζει ότι έτσι αναθρέφεις το μωρό σου, ενώ δεν είσαι φυσικά μαζί του για να το αφήσεις να τραφεί από εσένα και να συνδεθεί ολοκληρωτικά μαζί σου. Περιμένεις απλά να περάσει ο χρόνος μέχρι να επανασυνδεθείτε.

Σε προβληματίζει πως εκλαμβάνει όλη αυτή τη διαδικασία το μωρό σου.  Γι’ αυτό θέλεις να το έχεις συνέχεια αγκαλιά. Να κερδίζεις το χαμένο χρόνο…Να μη νιώθει κάτι λιγότερο…

Γυρίζεις σπίτι μετά από μια κουραστική μέρα εργασίας, αγκαλιάζεις το μωρό σου για λίγα μόνο λεπτά και στη συνέχεια το απομακρύνεις για να αντλήσεις και πάλι.

Αλλά δεν παραιτείσαι.. δεν σταματάς τις αντλήσεις. Είσαι αποφασισμένη να συνεχίσεις, για να παρέχεις στο μωρό σου ό, τι καλύτερο μπορείς για να το βοηθήσεις να αναπτυχθεί.

Σκέφτεσαι τι τυχερή που είσαι που υπάρχει και αυτό!

Σε παλιότερες εποχές δεν θα μπορούσες να αντλείς για μεγάλο διάστημα. Υπήρχαν άλλοι πιο σύνθετοι τρόποι για να δώσεις το γάλα σου στο παιδί σου (πχ άλμεξη με το χέρι ή μέσω μιας παραμάνας). Η συσκευή σου λύνει πραγματικά τα χέρια.

Σε βγάζει από το αδιέξοδο που ίσως νιώθεις επειδή δεν κατάφερες να θηλάσεις.

Μερικές φορές νιώθεις ότι απέτυχες στο ταξίδι του θηλασμού. Δεν είναι αυτό που περίμενες. Κάνεις όμως το καλύτερο που μπορείς για τη δική σου περίπτωση.

Είσαι μια από αυτές τις περιπτώσεις μαμάδων που για κάποιο λόγο δεν κατάφεραν να θηλάσουν. Στην αρχή μπορεί να υπέθεσες ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Όμως πήρες τη δύσκολη απόφαση της αποκλειστικής άντλησης γιατί θέλεις να δώσεις στο μωρό σου το καλύτερο που μπορείς– μιας επιλογής που δεν φαίνεται να έχει την υποστήριξη ή την αναγνώριση που της αξίζει.

Σου είναι δύσκολο να βρεις τη θέση σου ανάμεσα σε άλλα μαμάδες. Που ανήκεις; Σε αυτές που θηλάζουν; Ή σε αυτές που δίνουν μπουκάλι (και εννοούν βρεφικό γάλα σκόνη). Αισθάνεσαι ότι πρέπει να εξηγήσεις γιατί στο μπιμπερό έχεις μητρικό γάλα - ακόμη και σε ειδικούς υγείας.

Κάποιοι (συμπεριλαμβανομένων αρκετών ειδικών υγείας) πιστεύουν ότι είναι ανέφικτο και δεν θα πετύχει. Ισχύει όμως ότι χωρίς την κατάλληλη ενημέρωση και υποστήριξη από το περιβάλλον, μπορείς εύκολα να εγκαταλείψεις την προσπάθεια. Και αυτό είναι εντάξει, όμως, αν το αποφασίσεις τελικά.

Μια μέρα, θα είσαι σε θέση να βάλεις την αντλία πίσω στο κουτί της και θα απενεργοποιήσεις τις υπενθυμίσεις στο τηλέφωνό σου για την επόμενη άντληση.

Αυτή η μέρα θα έρθει σύντομα.

Προς το παρόν αξίζεις σεβασμό στην επιλογή σου και υποστήριξη.

Οι μητέρες που κάνουν αποκλειστικές αντλήσεις δεν υποστηρίζονται από τα συνήθη κανάλια για νέους γονείς και είναι ακόμη δύσκολη η αναγνώριση της αποκλειστικής άντλησης.

Πολλές φορές δεν ξέρεις που να απευθυνθείς:

πως να οργανώσεις τη μέρα σου με τις αντλήσεις, τα γεύματα σου,

τι να τρως για να έχεις επάρκεια θρεπτικών συστατικών,

πως θα διατηρήσεις ή θα αυξήσεις την παραγωγή σου φε φυσικό τρόπο;

Αν χρειάζεσαι υποστήριξη μπορώ να μοιραστώ μαζί σου τη δική μου μελέτη και εμπειρία 20 μηνών αποκλειστικής άντλησης. Θα σε βοηθήσω να υιοθετήσεις ένα ισορροπημένο αλλά και ευέλικτο διαιτολόγιο, αλλά και θα σε υποστηρίξω να συνεχίσεις την επιλογή σου…

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!