Αρχική / Blog
Πόσο διαφορετικά μεταβολίζει ο οργανισμός τη ζάχαρη από το μέλι ή το σιρόπι; Υπάρχουν πολλές επιλογές για το πως να κάνουμε πιο γλυκό ένα γεύμα ή ένα ρόφημα, ωστόσο δεν είναι όλα τα σάκχαρα ίδια.
Μάθε περισσότεραΤι σημαίνει να είσαι σε προδιαβητικό στάδιο; Πως θα το καταλάβεις ότι έχεις προδιαβήτη; Τι μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε το διαβήτη.
Μάθε περισσότεραΓιατί όλοι πίνουν καφέ; Γιατί είμαστε συνέχεια κουρασμένοι και χρειαζόμαστε καφέ και πως αυτός επηρεάζει τον ύπνο μας;
Μάθε περισσότεραΜάθε τι είναι το τόφου, γιατί να το προτιμήσεις στη διατροφή σου και πως να το μαγειρέψεις.
Μάθε περισσότεραΤι είναι η επεξεργασία τροφίμων; Πόσες κατηγορίες επεξεργασμένων τροφίμων υπάρχουν; Μπορείς να τα αναγνωρίσεις; Πόσο ασφαλή είναι για την υγεία;
Μάθε περισσότεραΓιατί υπάρχουν τόσα πολλά λάδια; Υπάρχουν υγιεινά και ανθυγιεινά λάδια; Ποιο μαγειρικό λάδι να χρησιμοποιείς;
Μάθε περισσότεραΓλυκιά γεύση, χωρίς θερμίδες, χρησιμοποιούνται στα τρόφιμα για να μειώσουν την πρόσληψη πρόσθετων σακχάρων όπως η ζάχαρη.
Μάθε περισσότεραΠώς θα προσλαμβάνεις επαρκή ποσότητα;
Μάθε περισσότεραΠοια είναι τα οφέλη τους για την υγεία και πώς μπορείς να αυξήσεις την πρόσληψή τους στην καθημερινή σου διατροφή;
Μάθε περισσότεραΕίναι η σόγια οφέλιμη για την υγεία; Μήπως δεν είναι ασφαλής; Κι αν είναι μεταλλαγμένη;
Μάθε περισσότεραΠεριέχουν θρεπτικά συστατικά που υποστηρίζουν την καρδιά, τα οστά, τους μύες, τον εγκέφαλο και το ανοσοποιητικό, πολλά από τα οποία δεν καταναλώνουμε σε επαρκή ποσότητα.
Μάθε περισσότεραΉξερες ότι το τσάι έρχεται 2o σαν επιλογή μετά το νερό σε παγκόσμιο επίπεδο;
Αν και τόσο δημοφιλές, οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν πολλά γι' αυτό το ευεργετικό ρόφημα.
Μάθε περισσότεραΔίνοντας έμφαση σε δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και θερμίδες, ένα βασικό συστατικό για την απώλεια βάρους συχνά παραγκωνίζεται:η πρωτεΐνη.
Μάθε περισσότεραΕκτός των γαλακτοκομικών προϊόντων, καλές πηγές ασβεστίου αποτελούν και άλλα φυτικά τρόφιμα αλλά και εμπλουτισμένα προϊόντα.
Μάθε περισσότεραΠολλοί άνθρωποι προσπαθούν λανθασμένα να αποφύγουν τους υδατάνθρακες όταν «τρώνε υγιεινά».
Μάθε περισσότεραΤα άτομα με διαταραχές υπερφόρτωσης σιδήρου βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν τοξικότητα, λόγω των υψηλών αποθεμάτων τους σε σιδήρο και θα πρέπει να μειώσουν την ποσότητα πρόσληψης σιδήρου από τη διατροφή.
Μάθε περισσότερα