Πώς θα διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα στη δίαιτα
Καλέστε τώρα: 2102615284

Πώς θα διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα στη δίαιτα

Αρχική / Blog / Πώς θα διατηρήσεις τη μυϊκή σου μάζα στη δίαιτα

 

Παρακάτω θα βρεις μερικές βασικές συμβουλές για να καταφέρεις να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα με ταυτόχρονη απώλεια λίπους.

   

 

Στόχευσε σε αργή απώλεια βάρους ώστε να διατηρήσεις τη μυϊκή μάζα  

Μεγάλη μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων  μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη απώλεια βάρους, αλλά μέρος αυτής της απώλειας θα προέλθει από μύες. Ο πιο αργός ρυθμός απώλειας βάρους έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διατήρηση της άλιπης μάζας. Το κατάλληλο θερμιδικό έλλειμμα ποικίλλει ανάλογα με το φύλο, το βάρος και το επίπεδο δραστηριότητας, αλλά ένα πολύ γενικό εύρος είναι μεταξύ 250-500 θερμίδων/ημέρα.  

  

Δώσε προτεραιότητα στην πρωτεΐνη  

Έρευνες δείχνουν ότι οι δίαιτες πλούσιες σε πρωτεΐνη μπορούν να μειώσουν το λίπος διατηρώντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα. Άτομα που προπονούνται σκληρά, όπως οι αθλητές, μπορεί να χρειαστούν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα. Μην ξεχνάς λοιπόν να προσλαμβάνεις πρωτεΐνη σε κάθε σου γεύμα, κρατώντας την ισορροπία στο γεύμα με τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά.  

  

Κατανάλωσε φυτικές ίνες - ολόκληρα φρούτα και λαχανικά  

Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων πολύ επεξεργασμένων τροφίμων οδηγεί σε μεγαλύτερη πρόσληψη θερμίδων και αύξηση βάρους. Η κατανάλωση ολόκληρων τροφίμων, ειδικά εκείνων που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες (π.χ. φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά ολικής αλέσεως, σπόροι) μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια λίπους ενώ συμβάλλει σε γρήγορο κορεσμό που διαρκεί περισσότερο.  

  

Στόχευσε σε έναν ποιοτικό ύπνο  

Ο επαρκής ύπνος παίζει καθοριστικό ρόλο στην απόδοση, την ανάκτηση δυνάμεων και τη διατήρηση της ενέργειάς μας σε υψηλά επίπεδα. Ο λίγος και μη ποιοτικός ύπνος, από την άλλη, έχει αποδειχθεί ότι βλάπτει τη δόμηση των μυών, προάγει την αύξηση του λίπους και μειώνει τα επίπεδα τεστοστερόνης. 

 

  

Επένδυσε στη μυϊκή ενδυνάμωση  

Για την δόμηση των μυών είναι απαραίτητες οι ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης. Φρόντισε να την βάλεις στο πρόγραμμά σου τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Ο συνδυασμός προπόνησης ενδυνάμωσης με διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης μπορεί να αυξήσει τους μυς και τη δύναμη, ενώ προάγει την απώλεια λίπους. 

Επικοινώνησε μαζί μου εδώ για να φτιάξουμε μαζί το δικό σου πρόγραμμα για απώλεια λίπους και αύξηση μυϊκής μάζας.

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!