Διατροφή για υγιή δόντια
Καλέστε τώρα: 2102615284

Διατροφή για υγιή δόντια

Αρχική / Blog / Διατροφή για υγιή δόντια

Ήξερες ότι η διατροφή επηρεάζει και την υγεία των δοντιών σου

Η κατανάλωση μιας ποικιλίας τροφίμων πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά προάγει την υγεία των δοντιών και των ούλων. Ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει φρούτα, λαχανικά, πρωτεϊνούχα τρόφιμα, δημητριακά και γαλακτοκομικά παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά για τη βέλτιστη στοματική υγεία

Τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως το γιαούρτι και το τυρί και το εμπλουτισμένο ρόφημα σόγιας συμβάλλουν στην ενίσχυση των δοντιών. Άλλες πηγές ασβεστίου περιλαμβάνουν το τόφου, τα αμύγδαλα και μερικά σκούρα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. 

Ο φώσφορος, ένα μέταλλο που θα το βρεις στα αβγά, τα ψάρια, το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τους ξηρούς καρπούς και στα φασόλια είναι απαραίτητος για γερά δόντια. 

Η βιταμίνη C προάγει την υγεία των ούλων, γι' αυτό κατανάλωσε συχνά τρόφιμα όπως εσπεριδοειδή, ντομάτες, πιπεριές, μπρόκολο, πατάτες και σπανάκι. 

Απόφυγε τη συχνή κατανάλωση ζαχαρούχων σνακ και επίλεξε θρεπτικές επιλογές όπως ωμά λαχανικά, φρούτα, απλό γιαούρτι και ποπ κορν. 

Μη ξεχνάς το καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών μετά το γεύμα (τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα), και το οδοντικό νήμα (1 φορά την ημέρα). Εάν δεν μπορείς να βουρτσίζεις, ξέπλυνε το στόμα σου με νερό για να απομακρύνεις τα ίχνη των τροφίμων. 

Γεια,

Είμαστε μια ομάδα Διαιτολόγων - Διατροφολόγων και στόχος μας είναι να σε παροτρύνουμε, να σε κινητοποιήσουμε και να σε εκπαιδεύσουμε σε μια αλλαγή στάσης ζωής... Δοκίμασε!